Chot… Engkau Pergi Dahulu

16 02 2013

Sebak untuk saya kenangkan…

Chot

Perginya seorang rakan pada 13 Februari 2013 cukup memberi kesan kepada hati ini. Seorang sahabat yang cukup disenangi ramai dan sentiasa menceriakan keadaan iaitu Mahadzir Haji Azmi yang saya lebih mesra dengan gelaran Chot.

Sejak awal perkenalan saya dengannya menerusi Kelab Penyokong Hijaukuning (HKC), Chot cukup mesra dengan saya apatah lagi saiz badan kami lebih kurang sama sehingga kami membentuk satu pasukan futsal American Football.

Chot12

Sebagai salah seorang penyokong tegar Kedah, Chot banyak membantu saya menggerakkan HKC. Dari segi sokongan, konvoi, pasukan drum, futsal, bolasepak padang dan sebagainya sudah cukup menceritakan betapa komitednya beliau.

Pemergian beliau agak mengejutkan kerana tiada apa-apa amaran penyakit yang dihadapi. Setelah demam lebih kurang seminggu, beliau lebih awal dijemput meninggalkan dunia yang fana ini.

[nggallery id=6]

Apabila ada sebarang aktiviti HKC, saya biasanya akan bawa anak sulung saya Syasya Hana. Syasya memang selalu Chot dukung dan layan dengan cukup mesra. Apabila saya habaq kepada Syasya yang Uncle Chot dah meninggal, Syasya terus menangis hinggakan dia berkeras untuk mengikut saya menatap Arwah Chot buat kali terakhir di rumah mertuanya di Kampung Jiboi, Negeri Sembilan walaupun sehingga tengah malam. Syasya menangis dalam kereta dan bertanya saya mengapa Uncle Chot meninggal dunia awal? Sukar saya nak jawab dalam keadaan beremosi ketika itu apatah lagi dalam kepala sarat dengan kenangan manis pahit bersama arwah. Sukar nak digambarkan perasaan sebenar dalam diri ini ketika itu.

withchot

Salah satu kenangan bersama Chot

Chot… Damailah engkau di sana. Doaku akan sentiasa mengiringimu. Yang pasti semua tetap akan ke sana cuma masanya berbeza. Allah lebih menyayangimu. Engkau pergi dengan memori indah dan amal baik dengan semua sahabat. Pemergian yang cukup mengejutkan semua, namun semuanya adalah ketentuan Allah. Redha dengan segalanya…

Al-Fatihah…

Advertisements




Layan…

8 04 2010

Mood Final Piala FA 2010…

Layan…

Segala persiapan sudah diatur… Jom Pi Stadium Bukit Jalil!!!





Maaf

12 04 2009

Maaf kepada semua sahabat yang minta saya update keputusan pada setiap malam game yang melibatkan pasukan Kedah. Saya sudah sedaya upaya memberikan update setakat yang termampu.

Biasanya jika game melibatkan Kedah, saya akan terima lebih daripada 100 SMS. Saya sampai kelam kabut nak update sampaikan dah lupa siapa yang dah saya send SMS dan siapa yang masih belum saya send. Kalau dulu saya guna handset Nokia N1100, mudah sikit sebab memang handset tu mudah nak SMS tapi sekarang pakai Philips 392 yang tak user friendly untuk SMS memburukkan keadaan.

Saya harap sahabat-sahabat faham kalau tak dapat update dari saya. Kadangkala ada kekangan yang terpaksa saya hadapi. Katkanlah 100 SMS saya terima dan perlu dibalas semula. Satu SMS RM0.10 Bagi Celcom dan RM0.20 bagi lain dari Celcom, dah berapa? Sampaikan kredit saya habis. Jadi saya terus tukar pakai pasca bayar. Senang standard RM0.12 satu SMS ke mana-mana rangkaian.

Sebab tu sekarang ni saya hanya akan update jika da jaringan dan line up sahaja. Kalau tanya, “Lawa tak gol?”, “siapa assist?” saya tak jawab sebab tak cukup tangan nak update. Maaf.

Apa pun, thanks juga kepada rakan-rakan HKC yang sentiasa memberikan update kepada saya jika saya tidak dapat ke Stadium. Jasa anda amat dikenang.

BIAR JASA JADI KENANGAN !





Futsal Terbuka UKM Attop – Day 1

7 02 2009

Alhamdulillah… Hari ni kesemua team HKC berjaya melepasi pusingan pertama (liga) untuk layak ke suku akhir esok. Malangnya esok team saya HKC Otai kena lawan dengan HKC Muda di Suku Akhir. Bertembung sesama sendirilah pulak! Apa pun HKC Junior akan berentap dengan Rockholic.

Barisan HKC Otai... Berdiri (Zurul, Zaffan, Din, Saiful), Duduk (Palie, Aiman) Tiada dalam gambar (Fahmi & Lie Bizkut)

Hehehe… Nampak sangat perut saya yang semakin sihat tu. Hehehe… Perlawanan pertama tadi menentang MU B (Kelab Penyokong MU Malaysia) di mana kami menang 3-0. Aiman Score sebiji dan saya score dua biji hasil kemantapan rakan sepasukan. Kalau ikut nak lari memang dah tak berapa larat dah nak bawak badan yang semakin membesar ni tapi rakan sepasukan memang marvelous sebab setting bola yang cantik untuk saya lakukan penyudah. Saya just tunggu di atas dan tunggu umpanan sahaja. Hehehe…

Sedang mengancam kubu lawan walaupun tak larat dah...

Game kedua menentang N9futbol iaitu Kelab Penyokong Negeri Sembilan di mana kami berjaya menewaskan mereka dengan keputusan 4-1. Saya score sebiji, Zaffan 2 bijik dan Din sebijik.

Gaya ja lebih sedangkan dah semput dah. Hehehe...

Perlawanan ketiga, saya tak main sebab balik rumah jaga anak dan isteri pulak. Wife kurang sihat lagi pun dah layak dah untuk peringkat suku akhir esok. Game ketiga, HKC Otai berjaya tewaskan Kelate.net iaitu Kelab Penyokong Kelantan 2-0 hasil jaringan Lie Bizkut dan Aiman.

Thanks to team mate yang cukup berdisplin mengikut taktikal yang diatur. InsyaAllah esok kita akan cuba yang terbaik!

p/s: Foto Thanks to udang_kara@Iqbal