Alhamdulillah, Pembedahan Berjaya

10 01 2017

Alhamdulillah, Pembedahan berjaya. Syukur Ya Allah…

Doakan abah kembali sihat seperti sedia kala, InsyAllah

Abah kena banyak berehat…

Advertisements




Semoga Abah Sembuh

9 01 2017

 

Pagi nanti, Abah akan dibawa masuk ke Dewan Pembedahan Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Setar. Memang mendebarkan bagi saya walaupun saya bekerja di Hospital kerana risaukan faktor usia yang hampir mencecah 67 tahun. Lagi pula, saya tak dapat pulang menjenguk kerana anak anak pun kini tak sihat. Hafie demam campak dan Syaza menghidapi HSP. Apa itu HSP? Nanti akan saya terangkan dalam post lain.

Cuma dari jauh, saya mendoakan Abah selamat dan pembedahan buah pinggang Abah berjalan lancar tanpa sebarang komplikasi. InsyaAllah akan disusuli dengan solat hajat mendoakan kejayaan pembedahan dan ia dapat menyembuhkan penyakit yang abah hidapi.

Masih terlalu banyak impian saya untuk Abah masih belum tercapai.

Sama sama doakan… 

Terima Kasih





Mak Abah Eksiden!

30 03 2009

Saya sedang study ADF Task Flow Jdveloper 11G, tergamam sekejap saya bila adik saya, Faizol telefon tadi maklumkan mak dan abah eksiden. Cemas hati saya mujurlah adik kata tak serius. Disebabkan adik saya masih belum tengok keadaan mak dan abah terus saya telefon mak.

Mak kata tak luka apa cuma bengkak-bengkak sahaja dan abah pulak calar-calar dan rasa sengal-sengal. Adoi, risaunya saya. Baru pagi tadi saya masukkan entri eksiden, dah kena kepada keluarga saya pulak.

Mak habaq ada sebuah kereta yang tiba-tiba belok tanpa bagi signal dan apa lagi, abah dan mak yang menaiki motor terpaksalah mengelak hingga jatuh ke dalam longkang. Yang bawak kereta tu minta maaf dan uruskan urusan perubatan mak dan abah serta kos membaiki motor.

Saya cukup risau. Rasa macam nak balik Kedah ja! Hmmm… Saya tengah fikirkan sebab saya risau keadaan sebenar mak abah. Kadang kala mak dan abah saja nak lindung sebab tak mahu saya risau macam dulu sampaikan abah operate pun dirahsiakan dari saya dan kebetulan saya balik hari pembedahan tu.

Tengah bercelaru ni…