Sambutan Hari Lahir Syasya

21 08 2009

Syasya Lahir pada 30 Ogos 2006

30 Ogos 2009 jatuh pada hari Ahad dan dalam bualan Puasa. Jadi, saya dan isteri mengatur perancangan untuk mengadakan sambutan hari lahir Syasya 10 hari lebih awal iaitu pada hari ini.

Pagi nanti, kami akan bawa kek yang telah dibeli ke tadika Syasya. Semalam kami dah pun bawa 36 bungkus goodies untuk rakan-rakan di tadika Syasya. Biasanya bila ada kawan-kawan Syasya sambut hari lahir, depa akan berikan satu party pack kepada setiap rakan tadika di situ yang berjumlah 36 orang.

Hmmm… Saya dan isteri ingat kot murah nak buat macam tu tapi rupanya agak mahal. Beli party pack untuk 10 orang harganya RM16.99. Untuk 36 kena beli empat set. Dah berapa dah…

Itu tak termasuk makanan dan minuman lagi serta kek. Banyak jugak kos sampai hampir RM200 kami belanjakan. Adoi, nasib baik isteri yang tercinta ada bajet. Hehehe… (Ayat bodek)

Lepas beli semua barang tersebut, saya agak pening kepala tengok kos namun pagi semalam ia terubat bila tengok Syasya tersenyum lebar dan amat ceria bila tengok semua goodies tu.

“Happy birthday Syasya kan?” Tanya Syasya
“Ya” jawab saya.

Sepanjang perjalanan ke tadika semalam, Syasya asyik nyanyikan lagu, “Happy Birthday to Syasya, happy birthday to Syasya,” berulang kali.

Memang kepuasan terjelma bila tengok Syasya gembira.


Tindakan

Information

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s




%d bloggers like this: