Susahlah Kalau Macam Ni…

30 04 2009

Malam tadi, saya habis main futsal dah cecah tengah malam. Lebih kurang jam 12.30 malam, saya sampai ke apartmen saya. Saya masuk melalui pintu yang memerlukan access card disebabkan pintu biasa sudah pun dikunci. Di depan saya ada sebuah kereta Proton Iswara yang pemandunya sedang bertekak dengan pengawal keselamatan.

Saya hanya menanti di belakang kereta Iswara tersebut untuk menunggu giliran masuk tetapi dengan tiba-tiba kereta tersebut terus merempuh kayu pengadang. Untuk masuk, sepatutnya kena touch card dan kayu pengadang tersebut akan terangkat. Tetapi pemandu tersebut terus selamba sahaja. Memang tak patut. Terus, pengawal keselamatan ambil nombor pendaftaran kereta tersebut.

Saya terus bertanyakan kepada pengawal tersebut tentang keadaan yang berlaku. Pemandu tersebut memang tak bawak access card tetapi tetap mahu masuk. Pengawal keselamatan cuba berdiplomasi dengan menanti penduduk yang ada access card untuk membantu tetapi pemandu tersebut tidak sabar dan terus bersikap kurang ajar.

Susahlah kalau ada segelintir penduduk macam ni. Dulu, memang agak mudah urusan keluar masuk ke apartment tetapi akhirnya banyak berlaku kes jenayah. Kemudian diketatkan urusan keluar masuk dan kadar jenayah turun mendadak tetapi ada segelintir yang rasa kurang senang.

Kenapa nak rasa kurang senang? Untuk kebaikan bersama. Jika urusan keluar masuk seperti sebelum ini, dikhuatiri lebih banyak kes pecah rumah dan kecurian motor berlaku.

Semuanya untuk kepentingan bersama. Kalau ada yang berdegil. Memang susahlah…


Tindakan

Information

2 responses

30 04 2009
si dugong

orang yg macam tu patut dibelasah jer!

2 05 2009
admin

si dugong,

Tadi dah nampak dah di papan kenyataan apartment satu salinan laporan polis terhadap pelaku. Dah dikenalpasti maklumat lanjut pelaku. Tunggu susulan dari polis lepas ni…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s




%d bloggers like this: