Photofunia

23 04 2009

Anda nak lakukan kesan grafik pada gambar anda tetapi, anda tidak tahu menggunakan perisian seperti Adobe Photoshop?

Lihat contoh gambar di bawah:-

atau pun ini…

atau ini

Sebenarnya, hasil di atas saya lakukan dalam masa kurang satu minit.

Bagaimana?

Dengan bantuan photofunia.com.

Anda cuma perlu layari website photofunia. Kemudian anda pilih mana-mana artwork yang anda suka dan kemudian, anda uploadkan gambar anda ke photofunia.com.

Photofunia akan menggunakan face detection technology. Jadi setiap gambar yang anda upload, sistem photofunia akan mengesan wajah anda dan digabungkan dengan artwork yang anda pilih.

Setelah selesai, ia akan memaparkan hasilnya dan akan disimpan selama dua jam dalam server Photofunia sebelum dibuang dari server. Apa lagi? Cepat-cepatlah save hasilnya dalam PC anda !

Mudahkan?

Selamat mencuba !


Tindakan

Information

3 responses

24 04 2009
si dugong aka basrie

comel budak tu.

26 04 2009
lanun

bro saiful,
thanks sebab bagi info yang best macam ni..
dah try upload gambaq..
syoknyer..

27 04 2009
admin

si dugong aka basrie,

Terima kasih🙂

lanun,

sama-sama… Sama-sama kita berkongsi info…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s




%d bloggers like this: