Gangguan Bekalan Air

14 04 2009

Sabtu lepas, saya mandikan Syasya. Kemudian selepas mandikan Syasya, saya masuk bilik air dan buang hajat. Tiba-tiba tiada air ! Adoi, awat waktu macam tu tak dak air pulak. Tak ada notis awal pulak. Kelam kabut jugaklah jadinya, Alhamdulillah ada tadahan air spare yang saya simpan.

Kemudian, saya tanya wife saya ada orang ketuk pintu tak? Takut-takut ada orang clamp meter air. Saya keluar tengok semuanya ok dan di tingkat saya memang tiada air. Saya call member di tingkat 17, dia kata ada air. Tingkat lain semua tak ada air.

OKlah… Lepas seorang jiran adu kepada management, management buat semakan dengan Syabas. Last sekali didapati bahawa salah satu injap pengepam air telah separuh tutup berkemungkinan ada sabotaj. Entahlah siapa yang ada masalah ni. Hmmm… Oklah dah selesai

Hari Ahad malam pulak, ketika saya bantu wife memasak tiba-tiba tiada air. Adoi, kelam kabut sikit jadinya. Mujur ada air spare yang saya simpan. Dekat sejam barulah air ada kembali. Yang ni bila saya buka Internet baru saya dapat tahu ada masalah di Loji Rawatan Air Syabas.

Hmmm… Kalau tak ada elektrik, ok lagi. Tiada air memang seksa !


Tindakan

Information

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s




%d bloggers like this: