Balik Kampung

26 02 2009

Beberapa minggu lepas, my wife ada maklumkan ada dua guru JQAF di Penang yang nak tukar suka sama suka dengan guru JQAF di Kuala Lumpur. Bukan senang nak dapat peluang macam ni. Saya pulak rasa kalau dapat balik dok area sana memang best! 

Boleh tengok mak ayah lebih kerap, ziarah adik beradik, kos hidup murah dan boleh lari dari keserabutan kota. Memang pening dok nampak hutan batu sahaja. Tekanan kerja pun tinggi. Macam-macam cabaran hidup di kota yang serba mencabar.

Tapi, saya dah pun berstatus tetap di tempat kerja sekarang. Kalau nak pindah balik tak dak pulak cawangan di sana. Rugi kalau pindah tak bawak sekali tempoh perkhidmatan. Rugi banyak! Nak tak nak kena kekal di sini sampai pencen. Hmmm… Kesian pulak tengok wife yang pada pandangan saya still janggal dengan kehidupan kota. Tapi dah rezeki di sini, kena terima dan InsyaAllah lama kelamaan nanti akan dapat sesuaikan diri dengan kehidupan kota.

Maybe lepas pindah rumah sendiri nanti lebih mudah… Rumah sendiri? Nanti saya coret bila berkelapangan…


Tindakan

Information

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s




%d bloggers like this: