Futsal Terbuka UKM Attop – Day 2

9 02 2009

Hari kedua (08/02/2009) tak seindah hari pertama. Sebabnya kami kena lawan sesama sendiri. Bayangkanlah, HKC hantar 3 team kena dalam ranting yang sama! team saya HKC Otai kena lwan dengan HKC Muda dan pemenang antara kami kena lawan dengan HKC Junior. Adoi!

Team saya tewas dengan team HKC Muda dengan 2-1. Semua dah tau cara main masing-masing dan itu menyebabkan agak sukar nak buat sesuatu. Lagi pun sesuai dengan status depa yang masih muda (rasa macam dah tua. Hehehe), stamina memang depa pegang. Tu yang kena gol last minute.

Apa pun saya disebabkan team Junior yang dapat nombor empat, ada lebihan dua pingat saya dan Mat Jan turut diberikan pingat atas kapasiti salah seorang pengurus pasukan. Hmmm… Tapi Syasya yang ciwi lebih.

InsyaAllah akan ada lagi tournament yang akan disertai. Last week di Cyberjaya tapi tewas peringkat kumpulan. Maybe next two weeks di Bukit Jalil pulak kot.

Thanks to all HKCian yang memeriahkan kejohanan hingga ada yang sanggup sponsor team HKC kerana cukup meriah dan sporting. Thanks juga kepada all team mates yang bekerja keras dalam perlawanan dan memberi kerjasama yang amat jitu. InsyaAllah bertemu lagi dalam siri yang lain.





Bertuah Punya Syasya!

9 02 2009

Malam tadi, sewaktu saya nak keluar carikan Asam Laksa untuk isteri kira-kira jam 8.30 malam, Syasya sedang mandi. Saya mandikan Syasya tetapi apabila selesai, Syasya tak nak keluar. Puas saya pujuk tapi dia tetap nak main air lagi. Terus saya tutup paip air tetapi dia dah pandai bukak semula.

Jadi lepas saya tutup paip air, terus saya tutup lampu dan pintu bilik mandi bagi gelap. Yang geramnya dia terus sambung main walaupun gelap. Last sekali saya acah kata, “bye, bye, Walid nak pi dah. Ummi jom”

Barulah dia kelam kabut nak keluar. Terus saya pakaikan pampers dan wife saya siapkan Syasya. Lepas tu bila dha balik kira-kira jam 11.30 malam saya rasa macam biasa sahaja tetapi sebelum layan game MU malam tadi saya masuk ke bilik air. Rupanya Syasya tak tutup paip air! Dah lah tu, Syasya bukak dengan kadar paling laju. Adoi! Tunggu bil je la lepas ni…

Selalunya bil air rumah saya cuma dalam RM6 sahaja sebulan sampaikan management ingat meter air rosak. Lepas depa check, depa kata biasa dan tak rosak. Hairan, guna banyak mana pun sebelum ni cuma RM6 sahaja paling tinggi. Tapi malam tadi punya pasal rasanya kenalah tunggu bil…

Bertuah punya Syasya! (Geram dalam sayang. Hehehe…)