One Day Off

17 01 2009

 

Suasana Sekitar Connectathon 2009

Suasana Sekitar Connectathon 2009

Alhamdulillah setelah bertungkus lumus menghadapi MSC Malaysia IHE Conectathon 2009, akhirnya team kami (PPUKM) berjaya melepasinya dengan cemerlang.

Last year ia berlangsung di Putrajaya International Convention Centre (PICC) pada 28-29 April 2008 dan PPUKM berjaya mendapat sijil dalam profile eGL dan Clinical Summary dan sijil telah dianugerahkan pada WCIT 2008 di KLCC.

Tahun ni PPUKM sekali lagi join dengan memasuki dua lagi Profile iaitu Consistent Time dan e-Scheduling (appointment). Untuk testing ia berlangsung di MDeC, Cyberjaya pada 06 Januari 2009 dan actual event berlangsung pada 12-14 Januari 2009 di PICC.

Memang bertungkus lumus untuk melepasi ujian yang diadakan. Mulanya My Boss macam tak mahu masuk sebab tempoh yang agak singkat tetapi saya just nak cuba tengok dan Alhamdulillah berjaya. Pada awalnya ingat kot simple ja tapi bila dah sampai pada 12hb tu baru realize ia memang complicated. Adoi!

Nasib baiklah ia mampu diatasi oleh team yang join kali ini diketuai oleh Dr. Taufik, Pn. Kamariah, Abang Sharul, Gan, Joey, Saidi, Nazra and me. Tak lupa juga kepada pemandu yang sanggup tunggu kami balik sampai jam 10 malam, En. Sanusi yang juga imam Surau Ibnu Sina di PPUKM.  Tanpa kesemuanya, ia tak akan menjadi kenyataan.

Memang cukup berprestij event ni dan bagi vendor yang dapat sijil ni memang boleh jual la produk depa. Hehehe… Bagi kami di sektor awam kena buktikan juga bahawa, kami juga mampu.

Di PICC ni disediakan juga PS3 untuk sesiapa yang stress untuk melepaskan tekanan masing-masing. Hehehe… Sapa yang kaki game tu mesti rasa syok. View di PICC pun memang cantik dan menenangkan otak yang berserabut dengan coding dan masalah.

InsyaAllah, nanti HiMMS pula destinasi yang akan disinggahi pada 24-27 Febuari 2009 di Kuala Lumpur Convention Centre (KLCC). Kali ni lebih mencabar sebab nak kena apply guna webservice pulak.

Apa pun semalam, My Boss giving us pelepasan tugas sebagai menghargai kejayaan kami. Alhamdulillah, bolehlah luangkan masa dengan Syasya yang cukup lama tidak dapat bersama saya. Bayangkan kadang kala dah balik lambat, dia dah tdoq. 

Lega rasanya bila dapat rehat sehari!


Tindakan

Information

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s




%d bloggers like this: